Лилавото като комбинация от цветове

Последна редакция на 03/05/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 323 пъти

Лилавото е сложен цвят, който е резултат от смесването на червено и синьо. Всяка от двете цветови основи е силна и налагаща се, затова и заедно създават този великолепен и толкова пленяващ резултат. Тази година на мода е не просто лилавото, а неговият красив и наситен нюанс, в който преобладава по-скоро студеният син елемент. Той е колкото царствен и силен, толкова и успокояващ, женствен и много елегантен. Ако го изберете за своя интериор, няма да сбъркате.

Помнете само, че много внимателно трябва да го комбинирате с други цветове – най-добре се доверете на експерт, който ще сътвори жилището на мечтите ви в лилаво. Ако все пак решите да действате сами, заложете на комбинацията между наситено лилаво и неутрални тонове – сиво, бежово, бяло. По този начин ще дадете шанс на лилавото да изпъкне и да бъде героят на вашия интериор.

Свързано:

Декорация за стена Най-модерният цвят за 2018

Тук сме ви подготвили вариант на съчетание на няколко различни нюанса на лилавото с цикламено и други студени цветове. Лилавото е доста изискващ цвят, той не се съчетава лесно и не отива на всичко. Именно за това подбрахме тази умела комбинация, която създава хармонично усещане и красиво съчетава доста силни и ярки цветове. За основа е подбрано пастелно лилаво - елегантен и почти неутрален цвят, който дава възможност да се играе с останалите елементи на интериора. За основния диван е избрана чудесна тапицерия в тъмно лилаво, която е декорирана с възглавници в различни цветни щампи - цикламено, люляково и тюркоазено. Балнас и контраст е постигнат с цвета на по-малкия елемент, а именно креслото, което е в ярко цикламено. То придава свеж и смел вид на интериора и го прави много интересен. Дизайнът е допълнен със семпли маси в бяло, дребни елементи в розово и тюркоаз, а завесите елегантно обединяват цветовете и внасят баланс. Всичко това е допълнено и от красива златист метален блясък на лампите и огледалото. Хармонията в дизайна е постигната чрез използването на привидно различни, но изцяло студени цветове, които са от една и съща палитра и балансирането им в цялостната концепция.