Изчистените геометрични форми са идеалният придружител на цветния тапет

Последна редакция на 04/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 769 пъти

Ако сте избрали наситен тапет с внушителни мотиви и рисунки, то заложете на основи в неутрални цветове, както и на геометрията като част от обзавеждането. В случая виждаме стена, облечена в различни нюанси на синьото, с малко зелено, придружени от екзотични птици. Флоралната тема се повтаря многократно върху цялата стена. Подът от паркет в светъл цвят и бели заобикалящи стени са необходим елемент, който създава контраст в тази дневна.

Геометрията е със засилено присъствие, но внесена дискретно. Най-очевидният елемент е приковаващата погледа нестандартна секция. Но геометрия можем да забележим също и в околностите - цилиндрична стъклена ваза вляво от секцията, кафе-маса с интересна обла форма, стъклени кубични сандъчета с цветя. Дори естествената конструкция на дограмата се превръща в част от геометричната композиция тук.

Свързано:

Декорация за стена Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

Комбинацията от пъстри тапети с неутрално обзавеждане бързо ще ви накара да се влюбите. Тя създава внушителен контраст, като съчетава винтидж/ретро стил със съвременни мебели и форми в интериора. На снимката тук ще видим красив тапет в преобладаващи наситено-сини нюанси с изрисувани по него екзотични птици, кацнали върху нежни светло-сини цветя. За сметка на това мебелите са цветове - естествено дърво, бяло и сиво. Геометрични форми забелязваме в силно присъствие върху интересната декоративна секция, поставена точно пред красивия тапетен фон. Стъклена ваза със сухи клонки - класика за съвременния дизайн, все по-предпочитан декоративен елемент в домовете днес. Виждаме и кубчета, затворени със стъкло от всички страни, в които са поставени декоративни кактуси. За завършек - семпла бяла постелка на земята, върху която се подвизава сива кафе-масичка с обли форми. Не можем да не отбележим и присъствието на паркет в светли дървесни нюанси, бяла дограма и съседни на тапетната такава стени в бяло. По този начин се засилва контраста, но едновременно с това се създава и необходим баланс в интериорната композиция.