Вечните коледни играчки

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 691 пъти

Чували ли сте за суеверието всяка година да слагате поне по една нова играчка на елхата, за да сте здрави и щастливи през следващата година? А случвало ли ви се е приятели да ви подаряват коледна украса всяка година, тъй като знаят, че се радвате на празника? Същевременно изведнъж всеки трети магазин по улиците се превръща в място за търгуване с декорации за празника. А на вас ви се иска да изкупите всичко. Резултатът - торби и кашони с коледна украса в килера, мазето, гаража или под леглото. А елхата ви не е достатъчно голяма, за да ги побере. Но не е честно толкова много изящни, шарени и весели играчки да остават на тъмно в кашона.

Затова бихте могли да ги дарите с живот, като проявите малко повече въображение.

  • Окачете ги на полилея или на корниза за пердета, за щорите, около картините по стените и където другаде намерите.
  • Подберете прозрачни стъклени вази, купи, буркани и ги напълнете с шарени топки за елха.
  • Вземете корково табло, набучете габърчета в определена форма (например елха) и закачете играчки. Нестандартните идеи ще впечатлят гостите ви на веселия празник.

Свързано:

Декорация за стена Лесна и ефектна декорация за коледните дни

На изображението виждате четири идеи за това как бихте могли да употребите непобиращите се на елхата коледни играчки. На изображението в средата е показана една изключително лесна идея - в повечето помещения има полилеи, на които да овесите коледни топки. Но дори и в банята можете да пренесете коледния дух, като поставите стъклен съд, пълен с топки като на примера в горния десен ъгъл. На най-лявото изображение е показан прозорец, който вместо с лампички е осветен с коледни топки, които отразяват светлината от всички осветителни тела в помещението. А най-интересен е вариантът в долния десен ъгъл. Но за да го сътворите и у дома, ще се наложи да надупчите вратата си с кабърчета ли пирони. Друг вариант е да направите това върху корково табло.