Мартенички, вдъхновени от естествени материали

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова

„Вдъхновението ми за мартеничките дойде от естествените материали, с които исках да работя. Не харесвам и не одобрявам китайските мартеници, които наводниха българския пазар и убиха истинската традиция на празника. За мен традиционната мартеница е ръчно изработена с вълнени конци. Без да имах ясна представа какви модели точно ще правя, бях вече решила от какво ще бъдат изработени.“ И така, днес на щанда на Анжела откриваме ръчно направени мартенички от естествена вълна, съчетана с елементи от дърво и кожа, които носят в себе си духа на празника в неговата най-чиста форма. Именно те грабват вниманието на клиентите, които все по-често оценяват високо именно отделеното време, труд и отношение към всеки малък детайл, който прави мартеничката наистина неповторима.

Свързано:

Декорация за стена Прекрасни мартенички, съхранили традицията на празника - запознайте се с изкуството на Анжела Недялкова

Прекрасна алтернатива на китайските мартеници, с които пазарът е изпълнен, са тези страхотни мартенички от естествени материали. Създадени от качествена вълна, дърво, кожа и други, те олицетворяват магията на празника, като носят пожелания за здраве и просперитет. Независимо дали ще заложите на класическата комбинация от бял и червен конец или пък ще експериментирате с пъстра мартеничка в синьо, червено и бяло, едно е сигурно – украшенията ви няма да останат незабелязани от околните. На щанда на Анжела Недялкова ще откриете още мартенички от филц под формата на красиви цветя, като един по-класически модел, ориентиран към любителите на изчистения дизайн. По-смелите сред вас пък могат да заложат, както на мартенчки за закачане на яка, така и на нестандартни гривни с послания или пък ефектни цветни топчета от дърво.