Монохромна стая? Защо пък не!

Последна редакция на 24/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 714 пъти

Ако пък обожавате нестандартната декорация за дома, но предпочитате да се поберете в по-семпли рамки - монохромният стил е правилният избор за вас.

  • Спрете се на два любими цвята и използвайте само тях за всеки елемент от дизайна на помещението. Минималистите често предпочитат неутрални цветове като бяло и черно, но подходящите за вас могат да бъдат жълто и сиво, бяло и лилаво, черно и розово, бежово и кафяво.
  • Използвайте стратегия при внасянето им - нека основите бъдат облечени в по-светлия цвят, а по-яркият или тъмен такъв да бъде акцент.
  • Можете да подберете пищна или минимална декорация - съобразете се с това дали цветовете, които сте избрали, не са прекалено пъстри, което в комбинация с много предмети може да създаде усещане за хаотичност. Стремете се към баланс.

Свързано:

Декорация за стена Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност

Монохромните нюанси са често предпочитани от запалените любители на все по-обичания минималистичен дизайн. Монохром в модата и изкуството означава дизайн, изграден от два цвята. Когато става въпрос за минимализъм, най-честата комбинация е от сиво с бяло, черно с бяло, черно със сиво или черно с бяло. В случая виждаме типична монохромна дневна в черно и бяло. Започваме с комфортен бял диван, който представлява основна мебел за тук посочената стая. То е украсено от закачливото присъствие на подхождащи на стила възглавнички с декор от геометрични форми. Над тях пък се извисяват няколко картини тип принт от ключалки с красива орнаментика, отново в черни и бели цветове. Над всяка от тях е разположено по едно осветително тяло, което създава пиедестал за картините и ги кара да се открояват като важна съставна част от интериорната композиция. Монохромното великолепие е разгърнато и съчетано по перфектно балансиран начин, който умело изважда на показ завидни дизайнерски умения и хъс в създаването на красиви вътрешно дизайнерски творби.