Дънкови одежди за възглавниците!

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 239 пъти

Започваме с нещо лесно и познато. Декоративните възглавнички бързо се превръщат в притегателен аксесоар в спалнята, дневната, понякога дори и в антрето. Ако искате старите ви дънки да продължат да бъдат част от живота ви, превърнете ги в ефектни калъфки:

  • Вземете няколко чифта стари дънкови панталони или ризи;
  • Нарежете ги на ленти или на други геометрични фигури, например триъгълници, ромбове, квадрати;
  • Зашийте отделните кръпки заедно, така че да имате накрая две цели сглобени парчета, които пък ще съставляват калъфката;
  • Едното парче е добре да е с няколко сантиметра по-голямо от другото, съединявате ги, пълните с вата или пух и ето, че дънковата ви възглавничка е готова.

Още по-разчупено се получава, когато комбинирате различни нюанси на синьото, от по-бледо към почти черно. Добавете и закачливи цветни акценти, като ги съобразите с цялостната интериорна тема на стаята, която ще украсяват.


Вижте още: Направи си сам разкошен плетен кош от дънки

Свързано:

Декорация за стена Как старите ви дънки се превръщат в оригинални интериорни решения за дома

Един от най-лесните начини бързо и видимо да промените интериора в дневната или спалнята например, е чрез използването на декоративни възглавнички. Те са изключително благодатни заради богатото си разнообразие от форми и цветове. В зависимост от това какво общо впечатление искате да създадете за дома си, можете да заложите на различни цветови решения. По-меки и земни за балансирана атмосфера или пък ярки и смели, ако предпочитате да изтъкнете дързостта и креативността си. Разнообразие съществува и при материите и на една доста любопитна се спираме тук. Хрумвало ли ви е някога да си направите калъфки за декоративни възглавнички от старите си дънки? От двете снимки, съставляващи представения тук колаж, сами можете да се уверите, че резултатът е доста приятен. Дънковите възглавнички са закачливи и са чудесно интериорно решение, което лесно се вписва в почти всеки интериор. На снимката отляво виждаме дървена стълба, заснета по време на есенния листопад, само че върху нея вместо листа са "накацали" възглавнички, чиито калъфки да ушити от различни по нюанс на синьото дънкови парчета. Пак от дънкови кръпки е направена и дънковата декоративна възглавничка отдясно. Добавени са ѝ цветчета, пеперудки, а дори има снимка на млада влюбена двойка в горния ѝ десен край, което я прави още по-специална.