Усилената работа започва

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 3 440 пъти

Първоначалната гледка не е особено вдъхновяваща. Градината е с размери 2 декара. Старият плевник е вдълбан в земята, като потребителят обяснява, че „денивелацията достигаше до повече от метър и започнахме с отливане на вътрешен пояс до дуварите на височина до ниво терен“.

Планирането на изцяло ново преустройство на старата сграда изисква сериозна подготовка и голям брой дейности. Тук е помислено за всичко. Плевникът е почистен така, че да се започне по-сериозната работа по него. Потребителят споделя, че му отнема „ден и половина и като резултат се получиха около 10-тина, 15 кубика складирани дърва за огрев“. Следва извършването на изкопните работи по самия обект. Идва ред и на заравняването на терена и преминаване нататък. Вижте добре гледката, защото скоро от нея няма да остане и следа. Промяната започва с акцентиране върху стабилността, която е изключително важна при всяка една постройка. След като е декофриран вътрешният пояс, се прави и кофраж на едната външна колона, която подпира ъгъла на дувара. Стабилната подпора е белег за предприетата сигурност.

Свързано:

Преди и след ремонта: Старият плевник се трансформира в красива къща за гости

Снимката е колаж от три изображения, представящи начална фаза на ремонтна дейност. Показан е пустото място, което е готово да бъде застроено. Пътят е засипан с допълнителна пръст и е започнало заравнянето. Началото е една гола стена. Тя е тухлена и малка. Пред нея е разположена купчина с дървета, прилежно натрупани едни върху други. Вижда се и цветната градина. Тя е съставена от различни растения, които са подредени по групи и формират една цялост. Отделено пространство не е голямо, но е достатъчно да бъдат предприети различни промени. Тук освежителните промени са заменени с изграждащи и основни. Строежът на стени и стаи изиска подготовка и планиране. Добри решения и правилни съвети също са изключително важни. Същинската дейност е най-трудоемка, както и вместването в определен бюджет и разпределянето на времето. Вижда се, че не се тръгва от нулата, а ще бъде използван старият зид. Неговото укрепване и преправяне са добър начин да се постави началото. Впечатление правят керемидите, които са стари и овехтели. Природата е красива и свежа. Къщата е разположена в гориста местност, която връща към корените и укрепва връзката с природата. Чистият въздух, тихата обстановка и предварителните идеи предвещават повече от впечатляващ финал, а старата ограда е на път да се превърне в ключов елемент за изграждането на новото помещение.