Подменяйте редовно торбичката на прахосмукачката или заложете на уред със специален съд за прах

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 924 пъти

Източник

Колкото и да е досадна тази процедура, честата подмяна на торбичката за праха е от ключово значение за неговото трайно премахване. Специалистите напомнят, че дори когато торбичката не е запълнена изцяло, тя трябва да се подмени с нова, за да може фините частички да не се разнасят допълнително у дома. Ето защо е важно и да не използвате повторно хартиените торбички за прахосмукачки или пък тези, създадени от полипропилен. Заложете на удобна торбичка от здрав материал, който не се разкъсва прекалено лесно, но пък ви гарантира качествено събиране и съответно поддържане на оптимално добра хигиена у дома. За целта по-модерните прахосмукачки често притежават удобни контейнери за прах, които са изключително лесни за почистване и последващо прикрепяне към уреда.

Тези изпитани съвети неминуемо ще направят почистването с прахосмукачка много по-лесно и приятно. В случай на повреда на уреда пък потърсете помощ от опитен майстор, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се запознаете с профилите и офертите на доказани професионалисти в областта!

Свързано:

Тайните на перфектно почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега

Съвременните прахосмукачки са не само ефектни и икономични, но и притежават различни екстри, които ги правят в пъти по-удобни за използване от класическите уреди от този вид. За целта едно относително скорошно нововъведение в производството на прахосмукачки е замяната на текстилните торби с практички съдове за събиране на домашния прах. За разлика от торбичките, които често имат вместимост до 1 литър и трябва да се перат на ръка, след което внимателно да се сушат, пластмасовите съдове са изключително лесни за премахване и последващо прикрепяне към уреда. Натискайки само едно копче, можете да изхвърлите праха и замърсяванията в кошчето, а след това да изплакнете пластмасовия контейнер и отново да го монтирате към прахосмукачката. Това е всичко, тя вече е напълно оборудвана и готова за повторна употреба. Друго огромно предимство на модерните прахосмукачки е голямото разнообразие от приставки и видове четки, с които разполагат те. Днес можете спокойно да почистване не само упоритите следи от кални обувки по килима в хола, но и да освежите вида на ламината в детската стая, без да се тревожите, че той ще се надраска. Приставката за почистване на мебели пък гарантира, че обзавеждането в хола ще изглежда винаги свежо и красиво.