Недостатъци на роботизираните прахосмукачки

Последна редакция на 17/05/2024 от Ирена Петрова

Възможност за прекомерни разходи

Роботизираните прахосмукачки имат някои негативи. Тези почистващи машини изискват висока първоначална инвестиция, особено тези с разширени функции. Цената на най-добрите прахосмукачки роботи е по-висока от тази на традиционните прахосмукачки.

Малък капацитет на кошчето за прах

Друго ограничение на роботизираните прахосмукачки е техният капацитет. Тъй като са по-малки от обикновените прахосмукачки, роботите не могат да задържат толкова много прах и боклуци и трябва да се изпразват редовно.

Неподходящи за някои подове

Още един недостатък на роботизираните прахосмукачки са повърхностните ограничения. Ако имате неравен под или килим с дълъг косъм, това може да попречи на прахосмукачката-робот. Вземете модел, който е подходящ за вашите подови настилки и изисквания за пространство. Ако имате малка подова площ, стая с неправилна форма или е много разхвърляно, прахосмукачките роботи може да не работят добре и да блокират.

Повърхностно почистващи препарати

И накрая, прахосмукачките роботи се справят отлично с рутинни почиствания, но често не са оборудвани да се справят с дълбокото почистване. Въпреки че са чудесни за ежедневна поддръжка, те не заменят нуждата от периодично дълбоко почистване с традиционна прахосмукачка.

Свързано:

Робот за почистване - струва ли си