Светли нюанси и огледала

Последна редакция на 29/03/2024 от Люси Любомирова

Не е задължително да се отказвате напълно от дълбоките и наситени цветове, но ако естествената светлина не е достатъчна използвайте като основни цветовете в светлата гама, както за стените, така и за мебелите. Светлите тонове визуално ще създадат усещане за повече простор и въздушност.

Бели и бежови оттенъци, много лек тюркоаз, светло сиво са идеални за хола, кухнята и антрето. Детската стая може да разнообразите с нещо по-ярко за акцент, а за спалнята спокойно може да изберете по-сложни и наситени нюанси като дълбоко синьо или пък теракота.

И нещо неочаквано - доста предпочитан от дизайнерите визуален ефект е помещение, боядисано в наситен и дълбок цвят, например син, а мебелите контрастират в светли оттенъци. Това визуално ни кара да приемаме помещението като изпълнено с дневна светлина и истинските му размери се размиват.

За никого не е тайна, че огледалото е незаменимо решение при малките пространства, когато искаме да създадем илюзия за дълбочина. Не се колебайте да ги монтирате от пода до тавана – това е много работещ похват, който внася допълнително обем и още повече светлина.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Цветове, зони и многофункционални мебели – как да декорираме малкото жилище?