Какви са задълженията на всеки собственик?

Последна редакция на 24/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 393 пъти

Правата и задълженията се делят поравно (ако не е споменато друго в договор към нотариален акт/ипотека). Каквото обаче и да искате да предприемете, ще имате нужда от подписа и на останалите собственици.

  • Присъединяване към газово дружество, смяна на партиди и всякакви други неща, които касаят имота, се нуждае от съгласието на всички страни.
  • И точно тук е моментът да вметнем, че дори евентуално желание за продажба на имота на един от съсобствениците е напълно невъзможна без съгласието на останалите.

Купуването на имот по приятелски не е никак лошо решение. Още повече, ако ви предстои преместване в друг град, нямате достатъчно средства, но имате нужда от покрив над главата си. Както се казва „Приятел в нужда се познава“. И точно в такива моменти може да разчитате на човек, който ви е наистина близък. Без значение дали имате само приятелски отношения или сте във връзка без брак, то подобно действие наистина е добра алтернатива за вас. Ако вашите мечти са по-големи и копнеете за собствена къща, то при нас може да намерите регистрирани специалисти, които ще ви помогнат в тази мисия. Още сега имате възможност да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Покупка на имот по приятелски