Килими & Текстил

Последна редакция на 29/09/2024 от Люси Любомирова

Килимите са уютни, меки и топли. Те са основата на уютния дом. Какво повече да искаме от това?! Без тях не бихме се справили със задачата и уюта трудно ще се настани в дома ни.

Твърдата дървесина на паркета и ламината са страхотни, но в по-хладните сезони винаги ще ни струват някак си “голи”. Особено плочките. Колкото и да са красиви и скъпи, усещането за студ няма да ви напусне.  

Обаче, в мига в който постелите мекия и пухкав килим върху пода, гарантирано ще се почувствате в друга атмосфера - уютна, топла, задушевна. 

СЪВЕТ → Ако не можете да си купите килим с голяма площ, можете да сложите няколко по-малки, което може да доведе до още по-оригинален ефект. 

Няма нито едно място в къщата, където красивият килим да е неподходящ. Да! Дори в банята и кухнята можете да сложите килим. Това може да бъде видяно в много от проектите на съвременните интериорни дизайнери и, признаваме, много е оригинално. 

Килимите са като произведения на изкуството, с които да украсим пода! 

В последните сезони се наблюдава е една друга техника на наслояване при килимите. Тоест, поставяме един върху дрег два или три килима от различни материи. Това се казва “уют на макс”! 

Когато наближат по-топлите сезони, винаги можете да свалите слоевете и да съхранявате по-топлите килими до зимата на следващата година. Също така е забавно да смените декора по този начин. 

Свързано:

Идеи за спалня Как да създадем уют в къщи - 7 тайни, които трябва да знаете