Не подценявайте качеството

Последна редакция на 08/05/2024 от Люси Любомирова

Суровините, от които е направен килимът имат много голямо значение. Избирайте предимно висококачествени материали, ако искате продуктът да ви служи вярно повече от една година. Най-добрите килими са тъкани на ръка, важен показател за качеството е плътността (броят на възлите на квадратен сантиметър - колкото повече, толкова по-добре). Винаги проверявайте ръба и ресните и начина, по който са обработени краищата на килима. Това е важно! 

Накрая, след като сте избрали килима, не забравяйте да му осигурите правилна грижа. Редовното почистване е от съществено значение, за да запазите килима си в добро състояние и да продължите да се наслаждавате на красивата му визия за много години напред. 

В крайна сметка, изборът на правилния килим може да бъде предизвикателство, но като се имат предвид тези фактори, можете да направите подходящия избор за вашия дом. Винаги трябва да помните, че килимът е не само практичен елемент в дома, но и важна част от декора, който може да промени атмосферата на цялата стая. 

Ако имате нужда от експертна  помощ или изпълнители във връзка с ваш проект, не забравяйте да се обърнете към специалистите, които с богатия си опит са готови да се заемат с всяко предизвикателство.

Свързано:

Идеи за спалня Изкуството на избора на килим: как да съчетаем стил и функционалност