Хармонични комбинации

Последна редакция на 07/05/2024 от Люси Любомирова

Класическата комбинация от черно и бяло винаги е печеливша опция, започваща от шахматната шарка на пода и извисяваща се до контрастни мебели и декорации на стените. Черното е сложен цвят и работата с него изисква внимание, особено при това съчетание, за да не се получи банална визия.  

Освен бяло черното се съчетава хармонично с бежово, драматично червено за смелите, блестящо сребърно и тежкото злато. Ако и това ви се струват познати дуети, опитайте да навлезете в сферата на монохромните визии със съчетания с дълбоките нюанси на тъмните цветове, особено зелено и кафяво. 

И още една комбинация на черното с изключителен баланс е съюза му със благородното сиво. Този комбинация е успешна, тъй като меките нюанси на сивото смекчават интензивното черно и придава на интериора необходимата му мекота и плавност. Като акцент в такава комбинация идеално стои дървото и текстил от типа “пепит” (pied-de-poule на френски), както и сиво-бежови детайли и разбира се естествени зелени растения, които внасят липсващата доза свежест. 

Свързано:

Идеи за спалня Черен цвят в спалнята - 6 лайфхака за дизайнерска визия