Таван от дърво

Последна редакция на 26/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 239 пъти

Да, това най-много ще си пасне на рустик стила. Несъмнено не е от най-евтините варианти, но пък инвестицията наистина си заслужава. Може да облицовате всички стени и тавана с дърво. Но може и да изберете дървото да бъде акцент само на една от стените, или пък да бъде само на тавана. Най-добре ще бъде да се допитате до опитни специалисти, които да ви препоръчат метод на изработка. Вариантите са няколко:

  • Греди – те са доста обемни и създават истински домашен уют. А как само ще се чувствате, когато първите снежинки се завъртят в своя първи танц и вие се наслаждавате на техния спектакъл в компанията на топъл шоколад? Същинска приказка!
  • Дървен окачен таван – в този вариант ще имате дърво от единия до другия край на помещението. Подобно на паркет, само че на тавана.
  • ПДЧ плоскости – това е по-модерният метод, който обаче няма да ви лиши от рустик стила.
  • Декоративни полиуретанови греди – несъмнено в този вариант нямате нищо направено от дърво, освен имитацията на дизайна. Материалът е полиуретанов. На външен вид създава ефект на дърво. А основното му предимство е, че е сравнителни по-евтин от дървото.

Вижте още: Как да обзаведем жилище със скосени тавани?

Свързано:

Идеи за спалня Таванско помещение в рустик стил – мисията възможна