Правилната поддръжка е ключът към добрия вид на спалните комплекти

Последна редакция на 04/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 030 пъти

Източник

Правилната поддръжка на спалното бельо е от първостепенна важност за запазване на добрия му външен вид за по-дълго време. Ето защо опитните домакини съветват да перете чаршафите отделно от останалите дрехи, като съобразите материята им със съответните градуси и програма на пералнята. Памучните чаршафи например се перат при 40 градуса, докато за олекотените завивки е важно да подберете по-щадяща програма с колкото е възможно по-лека центрофуга. Прането на твърде висока температура може да наруши не само формата и цветовете на вашите спални комплекти, но и да доведе до слепване на вътрешността на спалните завивки. Специалистите напомнят също да простирате чаршафите на проветриво, при това непосредствено след изпирането им, както и да използвате подходящите перилни препарати за целта.

Сега изборът на спално бельо е по-лесен от всякога, а за качествения ремонт на вашата нова спалня, потърсете помощ от квалифицирани майстори! Запознайте се с техните профили, оферти и оценки, оставени от клиенти напълно безплатно, като пуснете заявка в MaistorPlus!

Свързано:

Идеи за спалня 5 важни правила при избора на спално бельо, които често подценяваме

Свикнали сме да си представяме спалните помещения в класическите бежови или оранжеви нюанси, с масивни дървени мебели и пищни декорации. В действителност обаче съвременната спалня е по-често изчистена, семпла и отдадена на стремежа към функционалност. Пример за подобно артистично помещение е тази бяла спалня, подчинена на скандинавския стил в интериора. Тя разполага с класическа основа от изчистени бели стени и светъл ламинат на пода, върху която може да се изгради практически всякакъв тип обзавеждане. Собствениците обаче залагат на практично легло, покрито с елегантно спално бельо в приятни сини и сиви нюанси. Именно този често подценяван елемент допълва визията на помещението и му придава известна доза индивидуалност. Непосредствено до леглото откриваме малка табуретка с дървена седалка и метална основа, върху която е поставено красиво саксийно растение. Дървените елементи в помещението кореспондират с интересния полилей, който изглежда като продукт на прецизна ръчна изработка. За да направят помещението по-топло и приветливо, дизайнерите поставят на пода пухкав килим в сиво, като преходен нюанс между белите стени и тъмните декоративни възглавнички. На стената са поставени няколко дребни снимки в черни рамки, които разчупват визуално семплото помещение. Липсата на тежки завеси позволява на естествената дневна светлина да изпълни помещението и да го направи по-просторно.