Комфорт дори далеч от дома

Последна редакция на 28/03/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 887 пъти

В днешно време мобилният начин на живот е по-разпространен от всякога. Интериорните дизайнери обръщат внимание на тази тенденция и все по-често се фокусират върху подредбата на вътрешното пространство на миниатюрни подвижни площи като ванове, каравани, бусове, фургони и т.н. Целта тук е да бъде постигнато завидно ниво на удобство и лукс, макар и размерите на „жилището“ да не предполагат кой знае какви детайли в обзавеждането.

Най-често използваните цветове са белият и черният. Контрастът между двете крайности визуално разширява пространството, а дървените елементи внасят усещане за топлина.

Свързано:

Идеи за спалня 5 водещи тенденции в интериорния дизайн за 2017 г.

Тази снимка ни позволявада разгледаме интериора на малка спалня в еклектичен стил, където, ако се загледаме, присъстват и неприсъщи за такова помещение елементи. Освен ако за вас не е напълно обичайно да имате мивка и печка в спалнята. Последните две в случая са напълно обясними, защото това, което виждаме тук, е вътрешното обзавеждане на малка каравана или ван. Както забелязваме, на меко казано малко пространство, са побрани достатъчно мебели и уреди от първа необходимост, на които би се зарадвал всеки пътешественик. Голяма част от тази пътуваща спалня логично е заета от голямо легло. Матракът е облечен в бяло спално бельо, върху него има леко отвита дебела мека бяла завивка, а в горния му край виждаме две дълги бели възглавници, зад които забелязваме дръпната тъмно кафява завеса. Още една като нея се намира вдясно от леглото, а под нея откриваме два черни шкафа и две черни чекмеджета с жълти кантове по ръбовете им. Над тях отляво е монтирана бяла мивка със смесител за вода, а отдясно забелязваме газов котлон. Вдясно от мивката е поставена черна секция, при която от двете страни има затворени шкафове, а по средата са предвидени отворени рафтове, като при най-горния има вградено радио, а надолу са подредени книги. На страничната стена на секцията, откъм мивката, са монтирани два тъмни рафта, като кутии, в които са поставени малки кутии и пакети. Таванът е облицован с естествено светло дърво.