Осветлението е важно!

Последна редакция на 19/04/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 792 пъти

Светлината е от голямо значение за една стая, особено ако тя е с по-скромни размери. В помещението трябва да се създаде усещане за простор. Често допускана грешка при избора на осветителни тела е залагането на по-масивни полилеи. Да, елегантно и изискано изглежда, но при обзавеждането на маломерно жилище е необходимо използването на различен тип осветление. 

  • Прекрасно решение са вградените лунички, плафоните или просто по-малки полилеи, чиито чашки сочат нагоре към тавана. Тези чашки могат да бъдат във формата на листенца във винтидж стил, ако мечтаете да си почивате в спалня с нежен и елегантен декор.
  • За любителите на по-модерни стилове много ефектно изглеждат изобилие от луничките на таван. Може да ги разположите някаква композиция или да ги разпръснете из целия таван. Ако се спрете на регулиращ вариант, по всяко време ще имате възможността да намалите яркостта на осветлението, когато предпочитате по-уютна обстановка. Също и да я увеличите, когато се приготвяте за излизане сутрин. 
  • Практична идея за повече светлина са нощните лампи. Освен това те внасят уют в интериора. И са чудесен помощник в моментите, когато четете книга след дълъг работен ден. Място за тях има във всякакъв тип спалня и придават завършен вид.

Свързано:

Идеи за спалня Създайте уютна малка спалня с няколко интериорни решения