Обърнете специално внимание на осветлението

Последна редакция на 27/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 883 пъти

Изборът на подходящо осветление е от първостепенна важност, особено ако едно от отделените помещения остава без прозорец. Тук е желателно преградната стена да бъде изградена от възможно по-лек и елегантен материал, така че обособената спалня, детска или пък дневна, да не изглежда прекалено тъмна и негостоприемна. В този смисъл специалистите препоръчват да заложите на практична преграда от стъкло или леки декоративни плоскости, както и да изградите ефектно осветление в помещенията, което да компенсира липсата на естествена светлина в тях.

За реализирането на всички тези интериорни идеи разчитайте на опитни професионалисти, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно!

Свързано:

Идеи за спалня Как да обособим две уютни стаи в рамките на голямото помещение?

На тази снимка виждаме малка спалня в съвременен стил, като е по-точно да се каже, че това е спална зона, обособена в рамките на жилище с отворен план. Подът е със светло бежова настилка и тръгваме по него наляво, за да стигнем до голямо спално легло. Последното е изработено с подматрачна рамка от кафяво лакирано дърво, и е леко покачено на цилиндрични къси метални крачета. Матракът е бял, по-къс от подматрачната рамка и все пак е достатъчно голям, а върху него е небрежно поставено одеяло с оранжеви нюанси, зад което забелязваме две стандартни възглавници със светли бежови калъфки. Те контрастират на фона на табло за легло, направено о тъмно дърво. Зад него се вижда дълга ракла, заемаща от край до край стената зад нея. Предната стена на раклата е от светло дърво, а плотът ѝ е бял. В левия край на плота на раклата е поставена нощна лампа с кафява конусовидна основа и бяла къса цилиндрична шапка. Стената над леглото е боядисана в наситено оранжев цвят и на нея е окачена голяма картина в сиви цветове и един червен акцент. Стената от лявата страна на леглото е бяла и там откриваме друга голяма картина, този път комбинираща червени и черни цветове на бял фон. Малко пред леглото е разположен черен кожен стол, зад който се вижда сатенена бяла завеса, закриваща прозорец. На белия таван е монтиран бял таванен вентилатор, до който забелязваме няколко квадратни лунички. Вдясно от леглото има бяла преградна стена, която не е изцяло плътна, а е съставена от хоризонтални бели дървени греди, съединени с две вертикални. От другата страна на тази преграда е поставена висока бяла декоративна ваза, в която има високи светли тънки клончета. Точно до вазата е разположена тъмно кафява секция с открити бели рафтове.