Спалното бельо като акцент в спалнята

Последна редакция на 03/05/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 976 пъти

Източник

Малките по площ помещения, които разполагат със завидна височина, са много подходящи за позиционирането на ниски мебели, оставящи повече свободно пространство по вертикалата към тавана. В такива случаи много ефектно стоят интересни решения, свързани с осветлението, като тези, показани на двете изображения тук. Контрастът между оранжевите лампи и синята линия, избрана в ниската част на стаята, е любопитно и ефектно решение. Красивите мотиви върху спалното бельо са привличащият окото акцент в иначе изчистената откъм дизайн спалня. 

  • Ако предпочитате по-неутрални тонове при избора на мебели и цветове на стените в спалнята, на фона на които шалтето върху леглото да бъде приковаващ вниманието акцент, то спалният комплект Полина е изборът за вас. Изработен от 100% памук, същият е подходящ за големи спални, като долният чаршаф е с размери 220/240 см, двата броя пликове са с големина 150/220 см, а двете калъфки - 50/70 см.

Свързано:

Идеи за спалня 3 практични и уютни решения за модерната спалня

На снимката виждаме спалня, позиционирана по високите етажи на някоя модерна сграда. Големите прозорци придават усещането за лекота и просторност в стаята. Леглото се намира срещу единия от тях, който заема цялата площ от тавана до пода. Вляво от леглото е другият прозорец, който се намира в горната лява част на стената. Точно под него е бюрото, изработено от светло дърво. То е плавно продължение от таблата на леглото. Леглото е избрано в тъмносин цвят, както и малките килимчета около него. В малко по-светли тонове и с интересни мотиви е избрана завивката върху леглото. Синьото е цветовият акцент в ниската част на стаята. То е в приятен контраст с оранжевите кръгли лампи, които висят от различни места на тавана, свързани една с друга чрез плетеница от кабели. Подът е много светъл, също както стените, щорите и цветът на дограмата. Това позволява включването на по-ярки елементи, които няма да нарушат усещането за изчистен дизайн в спалнята.