От старовремска към модерна спалня с дървени окачени тавани

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 839 пъти

Вероятно идеята за окачени тавани за спалня, изработени от дърво, извиква у вас представата за по-старовремски интериорен стил. Истината е, че дървото се оказва много по-гъвкаво и адаптиращо се към почти всеки дизайн, стига да знаем как да го приложим.

  • В случай че действително търсите ефекта на битовия стил, то няколко тъкани черги под облицован с дървена ламперия таван са удачно решение. Такъв подход ви гарантира пряк достъп до провинциалните или рустик внушения.
  • Ако пък желанието ви е да имате модерна или съвременна спалня, можете да се спрете на дървени панели, с които частично да облицовате отделни участъци от стените и тавана.

Свързано:

Идеи за спалня 5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Представяме на вашето внимание една голяма спалня в еклектичен стил, която е сцена на контрастите между снежните бели тонове и масивните тъмни дървени елементи. За пода на помещението е заложено на саморазливна бяла настилка, която отразява светлината и това допълнително подсилва усещането за пространственост. В близкия есен ъгъл откриваме дървена стенна масичка, чийто плот вероятно е подвижен и при нужда се прибира към стената. Върху нея са разположени две цилиндрични бели вази на сиви и черни точки, в които са потопени пъстри букети с цветя. Малко по-напред погледът ни се спира на ниско правоъгълно дървено нощно шкафче с едно чекмедже. Както може да се очаква, непосрдствено след него е мястото на голямо спално легло, чиято поматрачна рамка също е дървена. Самият матрак е облечен с бяло спално бельо, на фона на което се открояват кафяви и черно-бели възглавнички. Точно над леглото виждаме стенен вентилатор, поставен при бялата част от тавана, която пък е между дървените висящи тавани, продължаващи и надолу по стените. В далечния ляв ъгъл на помещението е поставен средно голям дървен гардероб. От лявата му страна има малка и ниска дървена софа с бяла седалка. Стъклата на прозорците са изработени като витражи, а пред тях се спускат завеси на кафяви и бежови квадрати.