Трансформация на баня с дъх на лазур

Последна редакция на 05/07/2020 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 146 пъти

Необходими са няколко секунди в повече, за да можем да разпознаем, че показаното отляво помещение в действителност е баня. По-скоро наподобява леко разхвърляна стая, използвана частично и като склад, в който някой е забравил ваната си. А на фона на и без това лишената от логика обстановка, похабеното зелено килимче е поредният изгубил мястото си детайл. Последният обаче е лишен от възможността да разваля доброто впечатление от преобразяването, което виждаме вдясно.

Подът е пременен с винилова настилка с чудесна имитация на естествен дървен паркет. На фона се откроява бяла вана с асиметрична форма. Стените над нея навяват спомени с нежното си лазурно присъствие, след като по тях четката е отмила старите безлични нюанси. По този начин и малките квадратни прозорчета успяват да се превърнат в симпатичен акцент от интериора.

Свързано:

Идеи за баня Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Тук предстои да разгледаме преобразяването на една баня от безличния ѝ, неподреден вид, до спретнатото ѝ и свежо излъчване, с което се е сдобила след ремонта. Поглеждаме първо към лявата половина на настоящия колаж. Виждаме че подът е на две нива, като по-ниската е с кафява настилка, която е частично застлана от похабен и протрит малък зелен килим. Стъпало нагоре ни отвежда до ъглова платформа, облепена с малки бели плочки. В дъното на последната забелязваме метален стелаж с подредени по него светли и тъмни хавлии. Стените са боядисани в светъл нюанс охра. Отдясно е позиционирана вградена елипсовидна вана, чието елипсовидно корито е в бледо жълт цвят. Стените около нея са облепени с малките бели плочки, познати ни от платформата по-рано. Над ваната са разположени шест малки квадратни прозорчета, подредени в две редици по три. Прехвърляме се в дясната половина на колажа, за да разгледаме промените след трансформацията на банята. Тя вече е с тъмнокафяви, издължени плочки по пода, които умело имитират паркет. Новата бяла вана е свободностояща. Вляво от нея има нов стелаж, с метални основи и стъклени рафтове. По тях да наредени два продълговати плетени коша и козметични принадлежности. При цялата стена отляво и от пода по половината на стените отсреща и вдясно забелязваме бяла облицовка. В горната си част отсрещната и дясната стена са боядисани в небесен син нюанс.