Трикове за визуално увеличаване на пространството на малка баня

Последна редакция на 25/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 4 575 пъти

Съществуват малки трикове, които може да приложите, ако имате малка баня:

  • Хоризонталният начин за полагане на плочки с правоъгълна форма може визуално да "притисне" стените навътре. Но вертикалното им полагане ще помогне таванът да изглежда по-висок, отколкото всъщност е. В същото време, диагоналният принцип на монтаж на плочките е в състояние визуално да разшири пода на малката баня.
  • Огледала, огледала и пак огледала... Това е може би най-известният начин за увеличаване на пространството. Единствената препоръка е да не прекалявате с тях. Може да постигнете обратния ефект и да направите стаята още по-малка, отколкото всъщност е. Важно е огледалото да бъде разположено на нивото на очите.

Разбира се, нито една от горните техники не може да превърне банята в огромна и просторна стая, когато е 3, 4 или 5 квадратни метра. Правилното й оформление обаче ще ви позволи да се чувствате максимално комфортно в нея. Вярваме, че тези насоки ще ви бъдат полезни и ще можете да се възползвате от тях, когато обмисляте и реализирате проекта си. Но винаги имайте предвид, че не трябва да сте сами в такава задача. Има кой да ви помогне – можете да разчитате на специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. За целта е нужно само да направите напълно безплатна заявка за проект. В кратки срокове ще получите оферти, сравнете ги и изберете най-удачната сред тях.  

Свързано:

Идеи за баня Оригинални идеи за дизайн на малка баня