Компактно мокро помещение, което разполага и с допълнителна тоалетна

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 9 556 пъти

Компактната стая в дъното на коридора е превърната в кокетна тоалетна, обединена с удобно мокро помещение, в което са разположени пералнята и сушилнята. Тази функционална зона е окъпана в бяло, като притежава характерното за повечето помещения в жилището обзавеждане от дърво. За да се постигне необходимото удобство в помещението, е изграден практичен модул с допълнителна мивка, в който собствениците да подредят чистите хавлии, както и повечето перилни и почистващи препарати. Срещуположната стена също разполага с малък вграден шкаф от дърво, който предлага няколко компактни чекмеджета и отворени рафтове за подреждане на кърпи. Най-яркият акцент в мокрото помещение е килимчето на пода, което наподобява свежа трева и по този начин вдъхва живот и настроение на семплото помещение.

Този дом без съмнение ще ви вдъхнови да преобразите и своето жилище! Започнете с цялостен проект, като за целта потърсите помощ от опитни професионалисти! Пуснете заявка в сайта напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от клиенти!

Свързано:

Идеи за баня Страхотно жилище в 84 кв.м., срещнало съвременния стил и ефектните сини нюанси

Свикнали сме да възприемаме мокрото помещение като скучно и претрупано място, което често усвоява неудобния килер у дома. Този съвременен апартамент обаче доказва, че мокрото помещение може да бъде още стилно, функционално и наистина удобно, особено когато е успешно комбинирано с допълнителна тоалетна. Тук майсторите се придържат към максимално изчистена основа в компактното помещение, тъй като то не разполага с прозорци и затова е важно стените и мебелите да са подбрани така, че да не го правят още по-малко и схлупено. За тази цел стените са боядисани в бяло, а за пода са избрани практични плочки в сиви нюанси, които кореспондират с интериорната врата и стенния модул за съхранение, разположен над тоалетната чиния. Именно в него собствениците могат да съхраняват почистващи препарати и пособия, както и хавлии и кърпи, така че те да заемат допълнително място в банята. За тази цел непосредствено до пералнята и сушилнята е обособен и допълнителен кът за почистване, който разполага с дървен шкаф, мивка и кош за пране. Подобна конструкция откриваме и на срещуположната стена, като този път шкафът разполага не само с чекмеджета, но и с няколко кокетни отворени рафта. Зеленото килимче на пода, имитиращо свежа трева, пък внася необходимата доза цвят в помещението.