Черната баня се нуждае от дървени и стъклени елементи

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 011 пъти

Черната баня може да изглежда потискаща и негостоприемна, ако в нея липсват определени детайли, които я правят по-голяма и уютна. Такива са стъклени и огледални елементи, дървени декорации и пособия, както и елегантно вмъкнати по-светли нюанси в интериора. Тук също трябва да обърнете повече внимание на осветлението, което може тотално да преобърне първото впечатление, което хигиенният ви кът в черно ще направи на вашите гости.

За да сте сигурни, че цветовете и материите са удачно избрани и комбинирани, доверете се на доказани специалисти по проектиране на баня. Направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте техните оферти още днес! Ще можете да сравните отправените ви предложения, да разгледате бизнес профилите на изпълнителите, да прочетете отзиви от предишни клиенти. Всичко това ще ви помогне да вземете максимално информирано решения за своя ремонт. 

Свързано:

Идеи за баня Съветник за баня: Как да съчетаем цветове и материали в банята?

Представяме ви една средно голяма баня, в чийто интериор катранено черният цвят е основе - подът е покрит с красиви и широки плочки, а стените също са окъпани с черна красота. Снежнобелият цвят на тавана е красив акцент, а дървото е основен материал в обзавеждането. Интериорът е изчистен от излишни елементи, семпъл и стилен. От дясната страна е позиционирана зоната на мивката, където върху два масивни плота, изцяло в черен цвят, са вградени два умивалника със снежнобял цвят. От страни виждаме наредени и три кърпи навити на руло, а кранчетата за топла и студена вода, заедно с чучурите са монтирани на стената отгоре. Непосредствено над тях виждаме и две огледала с квадратен и широк дизайн. Под умивалниците са разположени два шкафа, изработени изцяло от дърво, а на повърхността им виждаме наредени чисти кърпи. Разположението на елементите от обзавеждането създават усещане за симетрия и подреденост, а от лявата страна на огледалото виждаме още едно - по-малко и с подвижен дизайн. От лявата страна на помещението виждаме стилна свободностояща вана, изработена изцяло от водоустойчиво дърво. Именно този дизайн създава усещане за изящност и нюх към модерните интериорни тенденции. А наситено черният дизайн на банята е съчетан с панорамна стъклена врата вляво - така приветливият облик и просторен вид на помещението са водещи - естествената светлина и слънчеви лъчи лесно достигат до пределите му.