Какво трябва да знаем за душ кабините

Последна редакция на 27/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 304 пъти

Основната причина, поради която хората се замислят за душ кабина в банята, е, че не желаят да мокрят цялото помещение, когато се къпят. Обикновено това се случва, когато банята и тоалетната са заедно.

  • Съвременните душ кабини се предлагат в най-различни форми и размери. Те, разбира се, зависят от условията на дома ви. Обичайно, моделите се предлагат в следните стандартни размери: 80х90 см.; 90х90 см.; 110х90 см.; 100х100 см. Ако обаче вашето мокро помещение има нужда от по-нестандартни параметри, повечето производители са готови да изработят душ кабина по поръчка.
  • Освен размерите и формата, огромно значение при избора за душ кабина имат и материалите, от които тя е изработена. Заграждащата част на душ кабината обикновено е направена от стъкло или поликарбонат.
  • Основният въпрос тук е с какъв тип затваряне да е кътът за къпане – с плъзгащи се врати или със стандартен механизъм на вратите. В повечето случаи решението зависи от пространството, с което разполагате.
  • Много важен момент при избора е и подовото пространство на кабината. Препоръчително е да се спрете на материал, който има защита против хлъзгане и се чисти лесно.

Вижте още: Как да изберем бойлер за вкъщи?

Свързано:

Идеи за баня ЗА или ПРОТИВ душ кабината