На дървени въглища или газово барбекю?

Последна редакция на 29/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 907 пъти

Определено едно от най-съществените разлики в двата варианта ще се отрази на джоба ви най-вече. Е, разбира се и на вкуса до голяма степен.

  • Важно е да знаете, ако ви предстои да направите такава инвестиция, че за барбекю на дървени въглища има далеч по-достъпни цени. В повечето случай, те са и по-компактни. Размерите им обикновено са около 35 х 28 х 44 см. Имат емайлиран съд за въглища, който позволява по-лесно почистване. Височината на скарата може да се регулира. А монтажът няма нужда от специални инструменти.
  • Обикновено газовите барбекюта са една идея по-големи и почти десет пъти по-скъпи. Това ще наложи да се съобразите с площта им, а и с бюджета ви. Малко по-тежки са, в сравнение с тези на дървени въглища, но пък имат много допълнителни функции. Така че ако наистина желаете да блеснете сред своите приятели, а и да доставите несравнимо удоволствие на небцето си, това определено е вашата опция. Най-хубавото им предимство, е че няма да се налага да палите огън и да опушвате целия квартал. Не че има нещо лошо в това, но бъдете готови да посрещате съседи и приятели през голяма част от топлите дни. В крайна сметка и те са хора, и те душа носят, и обичат домашна, вкусна храна.

Свързано:

Снимки за градина и барбекю Идеалното барбекю в дома ви – вие го заслужавате