Балкон за всеки сезон

Последна редакция на 26/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 174 пъти

Приятната атмосфера на балкона е от първостепенно значение, за да се наслаждавате на външното пространство дори и през зимата. В месеците, в които слънцето е дефицит и никак, ама никак не ви се излиза в сивия град може да „глътнете въздух“ и горещ чай по чехли на балкона!

  • На първо място заложете на дървени мебели. Дървото изолира зимния студ и няма да създава дискомфорт в зимните дни. 
  • Заложете на възглавнички, памучна завивка, калъфки от естествена кожа - лицева и с косъм… Удобство преди всичко.
  • И ако площта на балкона е твърде малка за истинска маса, съществуват подвижните рафтове. Прикрепени към парапета, те не заемат цялото пространство.
  • Цветя на балкона през февруари?! Невероятно, но факт. Можете да декорирате парапета с растения издръжливи на ниски температури – кокичета, иглика, бръшляни, калуна.

И УРА! Имаме градски зимен балкон, вдъхновен  от скандинавската тенденция.

Свързано:

идеи за тераса и балкон 5 идеи за градския балкон

Tесен балкон на жилищен блок, ограден с железен парапет в черен цвят, на висок етаж на сграда, зимно облачно небе, виждат се покриви и комини на отсрещните здания. На малката тераса, няма маса, вместо това е закачена бяла пластмасова подставка, върху нея саксия с бръшлян посаден в керамична саксия. На масата още поцинкована саксия с мащерка. Бяла порцеланова чаена чаша. От двете страни на импровизираната подвижна масичка са разположени два струговани дървени стола. Столовете са покрити със завивки от кожа с окосмена лицева част, вълнено бяло скандинавско одеяло е преметнато през дръжката на единия стол. На другия е поставена мека възглавница в цвят екрю, бродирана с геометрични фигури.