Мини далия

Последна редакция на 29/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 2 321 пъти

Сигурни сме, че ако имате това растения на терасата си, то неизбежно ще се влюбите в него. Безкрайно непретенциозно е за отглеждане. Единственото условие за красивите далии е да бъдат на сянка и да бъдат поливани поне по 5 пъти в седмицата.

  • Има богато разнообразие от цветове – червени, жълти, бели, розови. Изборът ви наистина ще бъде труден, защото всеки сорт е страхотен.
  • Може да си насадите в сандъчета или в самостоятелни саксии. Каквото и да решите – няма да сгрешите.
  • Любима жертва са на вредители. Това е и най-големият минус на далиите. Ако имате на терасата си тези цветя, то бъдете в пълна бойна готовност за вредители, които ще ги нападнат. Хубавата новина обаче, е че растението дава ясни признаци, че нещо не е наред. Има петна по листата или бързо прецъфтяват новите цветчета. Пръскането с препарат е единственото спасение в такъв случай.
  • Далията непрестанно изкарва нови цветове, който ще ви радват до първите студени дни. От май до началото на октомври ще имате пъстри нюанси на терасата.
  • Може да я съхраните през зимата. След първия сняг растението се изравя и се отстраняват около 10 см. от него. Грудките се прибират в помещение с температура около 6-10 градуса. Съхраняват се върху стърготини. При Първа пролет се засаждат отново и след няколко седмици отново ще се радвате на красотата им.

Вижте още: С кои саксийни цветя може да се справи всеки от нас

Свързано:

идеи за тераса и балкон Красиви цветя за всяка тераса