Видове настилки

Последна редакция на 23/04/2024 от Станислава Матеева

  • Виниловите настилки са водоустойчиви, което го прави чудесен вариант, ако имате деца или домашни любимци. Освен това е и доста бюджетен вариант. Недостатък на винила е, че при повреда, единственият начин да го поправите, е като смените целия под, тъй като е положен в един голям лист, вместо в ламели, както другите подови материали.

  • Ламинираните подови настилки са лесни за почистване и лесни за монтаж. Така че ако сте ако сте майстор-ентусиаст, това може би е опцията за вас. Освен това ламинатът е лесен за поддръжка. Негов недостатък е, че не изолира добре звука. Това го прави не особено подходящ, ако имате домашен любимец.

  • Бамбукът е издръжлива, екологична и рентабилна подова настилка, която добавя топлината, характер и красотата в пространството. Той е идеална алтернатива на масивния дървен материал. Поддръжката му е лесна и удобна, а опасността от надрасквания - почти нулева.

  • Настилките от масивно дърво са идеални за всички помещения в дома. Поддръжката им обаче може да бъде скъпа. Затова, ако имате домашни любимци и малки деца, може би е добре да се спрете на друга опция.

Вижте още: Как се поставя мокет?

Свързано:

Подова настилка - какво е важно да знаем, когато я избираме?