4. Не се прави окончателен избор на един изпълнител по строежа

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 934 пъти

Използването на няколко строителни фирми за започването и довършването на строежа ще забави и оскъпи изпълнението му.

  • Отделете достатъчно време, за да изберете точния за вас изпълнител. След като сте взели окончателно решение с кого да работите, останете до края на процеса с него.
  • Разпиляването на строителните дейности из различни фирми ще оскъпи разходите ви. Включително може да се получи забавяне във времето, да изникнат проблеми и непредвидени плащания заради спецификите на работа при различните бригади.
  • Проведете разговори с различни изпълнители, вижте техни завършени проекти - работят ли качествено и доколко се вписват в поетите срокове.
  • Снимките и препоръките са полезен бонус, който ще ви даде ориентир при проучването на строителни бригади и фирми

Свързано:

5-те най-често допускани грешки при строежа на къща

Един мащабен проект като строежът на сграда изиска голяма подготовка и дълго време за реализиране. Началото е трудно с избора на най-правилен парцел в зависимост от желанията, възможностите, обстановката и средата. Следват дилеми между едноетажно или двуетажно жилище и питането колко да е голямо то. И това дори не е основното начало! Различните разрешения и многото документация, с която трябва да се запознаем и да се въоръжим, тепърва започва. Все пак тези усилия си заслужават на финала, когато резултатът се очаква да е повече от впечатляващ. Всеки детайл е съобразен с бюджета, но да не забравяме, че това е дългосрочна инвестиция и остава за години напред. Много е важно да се намерят правилни архитекти, инженери и строители, които да ви помогнат да вземете най-ефективните решения. Тяхната насока и ориентир е благодат, спестявайки ви време и някои друг лев от заделения бюджет. Ако имате удоволствието да се запознаете с такъв човек не се колебайте, а незабавно сключете договор. Той ви дава спокойствие и гаранция за качество. Подпишете го и стиснете ръце, като форма на договаряне и разбирателство по между ви. Вече ще бъдете с една крачка по-близо до мечтания дом и ще намалите притесненията до минимум.