Основни фактори при избор на рамка

Последна редакция на 26/04/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 588 пъти

Да изберете подходящата рамка за вашите произведения на изкуството може да окаже изключително трудно. Но не и когато знаете на какво трябва да обърнете внимание. Основни фактори са да отбележите кои са основните цветове и да изберете рамка, която да ги допълва.

  • Картините с маслени бои позволяват разнообразие при рамки от дърво, но също така трябва да се има предвид големината и тежестта ѝ. Има разногласия затова дали да има стъкло, тъй като може да задържа влага. В най-лошия случай това може да доведе до размазане на платното, тъй като картината не може да „диша“.
  • Илюстрациите, рисунките и фотографиите предполагат по-семпъл дизайн на рамката и използване на паспарту. По този начин изпъкват и погледът се спира върху тях, а не върху самата рамка. 

Поставянето на декоративни елементи от всякакъв вид е последната стъпка в обзавеждането на един дом. В стъпките преди това, обаче имате верен помощник в лицето на регистрираните специалисти в MaistorPlus. Имате нужда от вдъхновение и съвет в обзавеждането и интериорните стилове? Е, намирате се на правилното място! Може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Направете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Свързано:

Подходящата рамка за вашата картина