Кои инструменти за градина да се вземат на първо време

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 668 пъти

Ако решите да разглеждате специализирани каталози или магазини за градината, със сигурност ще откриете внушително разнообразие от артикули. Цялото това изобилие от разновидности, цени и марки обаче може сериозно да ви обърка. Ето какво съветват потребителите във форума относно първоначалните градински инструменти, които е добре да се вземат:  

  • nikolson: “Лопати - права и крива (втората, ако може поне две), вила, търмък (гребло), ама не за листа, кирка, мотики - различни големини, брадва, трион, ножица за клони, лозарска ножица.”
  • fbr: “Мотика, кирка, вила, гребло, ножица лозарска и трионче. С тези инструменти се изчистват високите храсти и клони, подрязват се дръвчетата, които трябва да останат и после косачката да играе през седмица две. Това, ако няма да е за сеитба. Ако ще се сее, трябва оран.”

Свързано:

Пътеводител за начинаещи градинари: От запустелия двор до градината

За хората, които от години са свикнали да обработват дори и малка градина, въпросът какви градинарски инструменти са им необходими изобщо не стои на дневен ред. Те отлично знаят точно какво да си купят, както и предназначението на всеки от инструментите. За други обаче това е все още неизследвана територия и те тепърва ще се учат не само какви градинарски инструменти съществуват, но и кой за какво и как служи. Това е съвсем в реда на нещата, на всекиго в един момент му се налага да опита нещо за първи път. Важно е желанието да се учим. Нека сега разгледаме какво има на снимката, която е показана тук. Върху дървен плот са поставени няколко градинарски инструмента. При тях липсва лъскав търговски вид, което е явен знак, че интензивно се използват по предназначение, а не стоят само за украса. Горе вляво виждаме права лопата, а още една такава забелязваме и в десния долен край на снимката, непосредствено до зелени градинарски ръкавици. По средата са кръстосани градинарско гребло, което служи за изгребване на по-едри отпадъци, и вила. Виждаме и зелена кофа, която всъщност може и да е лейка. Долу вляво откриваме малко посипана пръст, още едно доказателство, че работната смяна на тези градинарски инструменти съвсем наскоро е приключила.