Изключете от захранване ненужните уреди

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 523 пъти

Може би ще ви изненадаме, но оставени включени в захранването, телевизорите, компютрите, зарядните, гейминг конзолите и кухненските уреди продължават да ползват електричество дори и да са изключени или в момента да не ги ползвате. 

  • За да избегнете неудобството да изключвате и включвате уредите и домашната електроника поотделно, включете ги в захранващи ленти. Така ще можете да изключите всичко наведнъж. 
  • Не забравяйте, че скрийнсейвърите не намаляват енергопотреблението на компютъра, но програмирането му в спящ режим спестява енергия.

Най-трудната част от спестяването на електроенергия е адаптирането към новите навици. Ако сте решени да намалите сметката си, огледайте първо най-големите потребители на енергия като отоплението, загряването на водата и осветлението. Ако имате възможност да намалите потреблението на енергия именно там, определено ще усетите и намаляване на сметката за ток.  За професионални съвети от специалисти в областта на електро услугите, можете да се обърнете към регистрираните при нас. По всяко време имате възможността да подадете напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате оферти, които да равните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

5 трика, с които да намалим сметките за ток през зимата