Косачка и трион извайват раменете!

Последна редакция на 08/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 776 пъти

Както вероятно ви е добре известно, косачката използвате, да си окосите тревата, а трионът може да ви помогне, за да отрежете някой по-здрав клон. И двата инструмента си имат моторизиран вариант. Ако обаче искате хубаво да поработите върху мускулите на раменете, ви препоръчваме да заложите на ръчния такъв.

Правилна стойка и движение: И тук е валидна препоръката за изправен гръб, продължавайте да държите и корема стегнат. Раменете отново не са повдигнати нагоре в поза “не знам”, а са хубаво изправени назад и са далеч от ушите. Докато сте изправени, не заключвайте коленете, това означава, да не ги държите изпънати докрай, а да са съвсем леко свити.

Вижте още: Коя е перфектната градинска пейка за вас?

Свързано:

Градинарските инструменти като спортни уреди: заместете фитнес залата с тренировка в градината

Раменете са малка мускулна група, която обаче също има нужда от своите тренировки. Те могат да бъдат със собствена тежест, с добавени малки тежести, от порядъка между 1 и 3 кг. на гиричка, с тренировъчни ластици или пък с подходящи градинарски инструменти. Пример за упражнение за рамене със собствена тежест е раменната опора. Наподобява лицева опора, но изходното положение на тялото не е дъска (планк), а триъгълник, така че натоварването да отива предимно в раменните мускули. Упражнение с малки тежести е раменната преса, при която сме хванали по една гиричка във всяка ръка, ръцете са свити и избутват гиричките нагоре. Ако пък искаме да използваме градинарски инструменти, за да изваем красиви рамене, на помощ идват косата и трионът. Вторият е показан на снимката отляво, която е част от представения тук колаж. Вдясно изображението акцентира върху млада дама с бял спортен сутиен, която е хванала сив дъмбел шестограм в дясната си ръка. Както можем да забележим и сами, раменете и като цяло ръцете ѝ са много добре оформени. Макар и да липсва ясно очертан релеф, линията им е нежна, с кожа, излъчваща здраве. Ето, че при достатъчно желание и креативност можем да намерим най-добрия начин за трениране, така че да е удобен за нас като време и типове активност.