Тестото не е само за готвене

Последна редакция на 06/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 663 пъти

За да осъществите замисленото креативно начинание, ще ви е нужно тесто. Но не, няма да изяждаме приготвените фигурки, това ще бъде нашият изходен материал.

Ще се сдобиете с него, като смесите брашно, топла вода, олио и сол в пропорции, в които тестото ще бъде гъвкаво, еластично и предразполагащо към творчески занимания. Можете да изпробвате например следните количества: 2 чаши брашно, чаша и половина топла вода, половин чаша сол, две супени лъжици олио.

Вижте още: Наръчник: Как да направим идеалния снежен човек

Свързано:

Зимно забавление – направи си снежен човек в буркан

Във всяка кухня, където редовно се готви, сравнително често може да се попадне на гледката от представената тук снимка. Виждаме прозрачна тъмно жълта стъклена купа, в която е забъркана смес от брашно, вода, олио и сол. Когато се омесят добре, от тези съставки ще се получи тесто. Преди да сте започнали да се облизвате обаче, представяйки си го как се превръща в ароматна питка, бързаме да ви предупредим, че конкретно това тесто няма да става за ядене. Причината е, че предназначението му е съвсем различно, а какво е то, ще разберете, когато прочетете цялата публикация, част от която е настоящият кадър. Линк към статията ще откриете над заглавието на снимката. Ще ви отнеме броени минути да се запознаете с нея, а след това вече ще бъдете безвъзвратно ентусиазирани да запретнете ръкави и да се заемете с един интригуващ "направи си сам" проект, в който и вие, и децата ви веднага ще се влюбите. Защото истината е, че освен за приготвяне на изкушаващи домашни вкусотийки, с правилно подбрани съставки и пропорции, тестото се превръща в чудесен изходен материал за креативни декорации. А ако питате джуджетата на Тери Пратчет, от него могат да се направят също и изключително ефективни бойни кифлички.