Пълна забава с моделиращо тесто

Последна редакция на 06/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 825 пъти

Преди да преминете към основния проект, оставете децата да се позабавляват с тестото. Можете да им дадете фигурки за печене на сладкиши и да им покажете как да ги използват. Нека правят и различни по големина топчета, да ги оформят с ръце или да ги разточват по масата.

Когато този подготвителен етап приключи и усетите, че сте напът да загубите детското внимание, извадете няколко добре измити и подсушени буркана и поставете в тях по две топки от приготвеното тесто. За предпочитане е долната да е малко по-голяма от горната, тоест да получите основа, влизаща в ролята на тяло на снежния ви човек, и надграждаща топка, която ще представлява главата. Сложете капачката на буркана и я затворете добре.

Свързано:

Зимно забавление – направи си снежен човек в буркан

Твърди се, че всеки уважаващ себе с кулинар, бил той професионалист или изявяващ се предимно на домашната кухненска сцена, трябва да може да меси и точи тесто. В последно време обаче е модерно, а в някои случаи и полезно да се премахнат или силно ограничат от менюто тестените изделия. Независимо от това, умението да се омеси тесто си остават все така полезни и в статията, част от която е настоящата снимка, ви даваме любопитен пример по въпроса. На снимката е показана прозрачна дълбока стъклена купа от жълто стъкло, в която откриваме оформено на топка тесто. То е направено от брашно, вода, сол и олио и не е за готвене, а е моделиращо тесто. Последното ще рече, че от него дори и да се направят курабийки, те няма да стават за ядене, а само за декорация. В конкретния случай, за който ви разказваме в тази публикация, от показаното тук тесто ще произлязат симпатични малки снежни човечета, които в последствие ще бъдат затворени в буркани. Оформянето на топчетата, служещи за тяло и глава на малките снежни човеци поверете на децата. По този начин те ще имат дейно участие в създаването на любопитната декорация, а и ще придобият опит в работата с тесто.