Зимно забавление – направи си снежен човек в буркан

Публикувано на 14/12/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 14/12/2016 | Видяно 17 747 пъти

Стоенето вкъщи през студените зимни дни може да бъде много неприятно и скучно за малчуганите. Намерете им обаче интересни активности на закрито и ще ги накарате да се почувстват заети, полезни и доволни. Тук ще ви дадем едно забавно предложение за домашно приготвен проект, който е в състояние да вдъхнови не само малките пакостници, но и техните родители. Ако пък е дошло време за по-голяма промяна на дома, доверете се на професионалистите за домашния ремонт.


Тестото не е само за готвене

За да осъществите замисленото креативно начинание, ще ви е нужно тесто. Но не, няма да изяждаме приготвените фигурки, това ще бъде нашият изходен материал.

Ще се сдобиете с него, като смесите брашно, топла вода, олио и сол в пропорции, в които тестото ще бъде гъвкаво, еластично и предразполагащо към творчески занимания. Можете да изпробвате например следните количества: 2 чаши брашно, чаша и половина топла вода, половин чаша сол, две супени лъжици олио.

Вижте още: Наръчник: Как да направим идеалния снежен човек


Пълна забава с моделиращо тесто

Преди да преминете към основния проект, оставете децата да се позабавляват с тестото. Можете да им дадете фигурки за печене на сладкиши и да им покажете как да ги използват. Нека правят и различни по големина топчета, да ги оформят с ръце или да ги разточват по масата.

Когато този подготвителен етап приключи и усетите, че сте напът да загубите детското внимание, извадете няколко добре измити и подсушени буркана и поставете в тях по две топки от приготвеното тесто. За предпочитане е долната да е малко по-голяма от горната, тоест да получите основа, влизаща в ролята на тяло на снежния ви човек, и надграждаща топка, която ще представлява главата. Сложете капачката на буркана и я затворете добре.


Малко довършителна работа

С подходящо лепило прикрепете очичките и усмивката на снежното човече към външната страна на буркана. За целта използвайте малки копченца със сходни размери, форма и цвят. Нослето оформете, като изрежете от оранжев или червеникав плат малко триъгълниче, което също да залепите за стъклото.

Вижте още: Да превърнем старото огледало в оригинален аксесоар


Симпатичните човечета са готови!

Вече разполагате със затворени в буркани снежни човеци, които поне за известно време ще забавляват децата у дома. А ако сте решили да предприемете по-сериозни проекти вкъщи, като например ремонт на детската стая, не се колебайте да потърсите професионална помощ. Най-добрите майстори ще намерите в нашия сайт, като пуснете безплатно запитване, описвайки предвидените промени и ще получите конкурентни оферти от различни изпълнители. Сравнявайки техните предложения и оставените оценки за работата им, ще можете да изберете най-подходящия за вас изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта