Наръчник: Как да направим идеалния снежен човек

Публикувано на 05/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 107 пъти

Зимна сутрин е, отваряме очи, поглеждаме през прозореца и виждаме, че пътищата, дърветата и колите са затрупани със сняг, а във въздуха танцуват големи пухкави снежинки, виновници за бялата пелена. В този момент няма как да не си помислим "Време е за снежен човек!", особено ако сме деца. Но и да не сме, майсторенето на снежен човек е ключово умение, което е добре да се усвои рано, а също и да се предава усмихнато и търпеливо на по-малките поколения.

Може да изглежда елементарно занимание, но практиката показва, че идеалните снежни човеци са рядкост. Останалите също са симпатични, но, ако искате да постигнете забележителни резултати, консултирайте се с настоящия синтезиран наръчник, който сглобихме на базата на споделения опит на професионални физици с любов, освен към науката, и към детските снежни приключения.


Температура и околна среда

На първо място не се втурвайте веднага навън, щом видите достатъчно сняг и хвърчащи снежинки. Изчакайте снеговалежът да спре, както и вятърът (ако има такъв) да утихне. Дори и да не са силни, те биха затруднили вашето начинание.

Перфектните условия за създаване на снежен човек са тихо и ясно време при температури на снега от -1 или -2 градуса по Целзий.

Вижте още: Преоткрийте зимното великолепие във вашата градина


Състоянието на снега е от първостепенно значение

Не можете да сътворите сполучлив Снежко от твърде влажен или прекомерно сух и ронлив сняг. Наличието на влага се определя от това доколко е студено навън. При затопляне снегът, дори и да не е започнал видимо да се топи, става тежък, нестабилен и неприятен. При сковаващи минусови температури текстурата му е по-скоро песъчлива и слепянето и оформянето става трудно.

Ако навън е много студено, но вие все пак имате желание да творите, изберете площадка за вашия труд, която да е огряна от слънчевите лъчи. Те ще ви бъдат неоценим помощник.


Снежният ви приятел трябва да е здрав и непоклатим

Не знаем какви са причините, но за идеален снежен човек се смята този, който е съставен от три топки сняг. Не две, не четири, а именно три. Внимание: съотношението между радиусите на тези топки трябва да е 3:2:1, като най-голяма, разбира се, е най-долната.

Ако спазите това съотношение и в същото време леко загладите топките в основите им, така че да стъпват по-стабилно върху земята и една върху друга, ще постигнете здрава и стабилна конструкция.

В същото време се старайте останалите части на топките да са добре закръглени и равномерни. Колкото по-идеално кръгли са, толкова по-трудно ще бъде разрушаването и разтопяването им. А дори и да има процес на топене, той ще е възможно най-равномерен и незабележим.

Установено е още, че най-добрата снежна основа за тялото е с диаметър 90 сантиметра.


Къде да издигнем Снежко?

Основата под снежния ви човек също е от значение. Най-добре е тя да бъде 5 сантиметра средно влажен сняг. Освен това търсете открити пространства без намиращи се в близост дървета или храсти. Падащи клонки, шишарки или прехвърчащи птички могат да навредят на творението ви.

Вижте още: Превърнете тавана на детската в измерение на сбъднатите мечти


Украса, декор и аксесоари

По този параграф не се водете от точни напътствия. Дайте воля на въображението си и нагиздете своя прекрасен снежен човек, както решите и според моментното си настроение. Не унивайте, ако се случи човечето да бъде случайно разрушено. Можете да повторите процедурата - забавлението отново ще ви бъде гарантирано!

При нужда от професионална помощ за по-сложни творения в двора или жилището ви, можете да разчитате на нашия сайт. MaistorPlus ви дава безплатна възможност да опишете онлайн своите намерения за строителни или ремонтни дейности и да получите необвързващи онлайн оферти от регистрираните при нас експерти. Сравнете условията им и информацията в техните профили и изберете най-подходящия за вас изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта