Надуваеми басейни

Последна редакция на 18/05/2024 от Ирена Петрова

Не ги пренебрегваме, защото такъв басейн има или е имало всяко второ българско домакинство. Скептиците, които казват, че мястото им не е тук, в страна със средни доходи като българските, просто ще кажат: по-добре надуваем басейн, отколкото никакъв!

Предимства на надуваемите басейни:

Евтин басейн и евтина поддръжка - добро решение за всяко българско домакинство. Лесно сглобяване и разглобяване - само за няколко минути монтирате и демонтирате басейна, компактни размери и лесно съхранение до следващия сезон. Готови капаци, подложки, филтри и други консумативи с размера на басейна на ниски цени и навсякъде.

Недостатъци на надуваемите басейни:

Риск от спукване - той не е малък и има много причини да се случи - остри предмети на земята или в басейна, деца, домашни животни и др. Производителите на надуваеми басейни не са подценили тази опасност и повечето съвременни надуваеми басейни са изработени от трислоен материал, който дава по-голяма издръжливост.

Колко дълго ще експлоатирате надуваемия си басейн зависи до голяма степен от това как го използвате, как се грижите за него и как го съхранявате. В случай на спукване, надуваемите басейни могат лесно да бъдат залепени с лепенки, но експлоатационният живот е по-кратък от този на предварително сглобената повърхност. Филтърът или касетата не са включени в стандартните опаковки на надуваемите басейни. Това е добро решение, но само при много малки модели, при които изпразването и пълненето не отнемат отново твърде много време и пари. На пазара обаче се предлагат надуваеми басейни с обем над 20 м, за които касетъчната филтърна система не е достатъчна.

Ако имате нужда от помощ в озеленяването - свържете се с някой от нашите професионалисти.

Свързано:

Избор на басейн. Предимства и недостатъци на различните видове