Какво да е лепилото при плетене с вестници?

Последна редакция на 05/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 3 220 пъти

Всеки майстор в плетенето на вестници има своите предпочитания относно лепилото. Всъщност обаче може да се използва какъвто и да е вид, включително най-обикновено детско лепило.

Идеалният вариант е лепилото да е здраво и пластично, а при изсъхване да става прозрачно. Изискването за пластичност е заради риска да сте използвали някъде твърде много от него и при огъването да рискувате пръчицата да се счупи. При повече внимание ще получите добри резултати на каквото и лепило да се спрете.

Вижте още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Чудни вещи за дома, изплетени от вестници

Ако не просто обичате да гледате ръчно изработени вещи, но и да ги създавате, по всяка вероятност ще се зарадвате да научите, че и от вестници можете да си изплетете кошница например. На снимката тук виждаме саксия с кактус която е поставена в красиво изплетена кашпа в преливащи се кафяви нюанси. Колкото и невероятно да звучи, тя също е изплетена от вестници. Преди да получи сегашния си, завършен вид, кашпата е преминала през няколко етапа, изискващи немалко търпение и прецизност от страна на захваналия се с изработката ѝ. Когато обаче има любов към това, с което се занимаваме, времето, прекарано в упражняването му, минава неусетно и с радост. В случай че ви е интересно как можете и вие да създавате интересни вещи за дома като панери, кутии, купи и други подобни, изплитайки ги от вестници, прочетете статията, част от която е тази снимка. Ще научите, че в основата на този занаят стои оформянето на множество тръбички, направени от ленти, изрязани от вестникарски страници. Също и как да сплетете една за друга готовите вече тръбички. Ако решите да ги боядисвате, преди или след плетенето да извършите този процес. И не на последно място, можете да получите директни вдъхновения от вече готови изплетени премети.