Боядсване и съединяване на тръбичките

Последна редакция на 05/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 3 007 пъти

Някои майстори в плетенето на вестници предпочитат да боядисат пръчиците си от вестници, преди да започнат с оплитането, а други боядисват и лакират вече готовия продукт. Как се съединяват две пръчици?

При навиването около шишчето единият край на тръбичката от вестник става по-тесен, а другият - по-широк. Съединяването им става, като се пъхне тесният край на едната тръбичка в широкия на другата. В случай на нужда може и просто да прегънете леко края на тръбичката, която трябва да влезе в другата. В зависимост от това какво изработвате можете да използвате и лепило за по-здраво закрепване.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Чудни вещи за дома, изплетени от вестници

Какво направихте с последния вестник, който прочетохте? А с тези преди него? Ако не сте ги изхвърлили, изчакайте преди да предприемете тази стъпка. Ще се изненадате в какви красиви вещи за дома могат да се превърнат вестникарските страници. Ако не вярвате, само погледнете към колажа от две снимки, който представяме на вашето внимание тук. Дали се опитваме да ви кажем, че тази плетена саксия с форма на зайче и зелен кош са изплетени от вестници? Точно така, правилно сте разбрали. Нека сега ги разгледаме малко по-отблизо. На снимката отляво позира споменатото вече зайче, изплетено от вестници. То е светло кафяво на цвят, има си сини очи, два бели зъба, дълги мустаци и клепнали уши. Тялото му е превърнато в саксия, в която е посадена зелена трева. Маслинено зелен е пък нюансът, в която е боядисан правоъгълен кош, изплетен от вестници, който виждаме на снимката вдясно. Очевидно функцията на този плетен кош не се изчерпва само до това да бъде ефектен декоративен елемент в интериора. Както виждаме той е добре оползотворен, като се използва за съхранение на одеяла, като в случая виждаме две зелени и едно оранжево. Що се отнася до боядисването на вестникарските пръчици, от които са изплетени вещите, то може да се случи преди или след същинската работа, в зависимост от предпочитанията на съответния майстор.