Какво следва?

Последна редакция на 05/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 880 пъти

С помощта на макетно ножче нарежете двойна вестникарска страница надлъжно на четири или пет равни ленти. Най-лесно ще е да прегънете предварително хартията и да режете в сгъвката. И широчината, и дължината на вестникарските ленти може да варират в зависимост от нуждите за конкретния предмет, който изработвате. С практиката постепенно ще придобивате все по-точна представа как да процедирате.

Поставете една от получените ленти под ъгъл от 45 градуса спрямо дървеното шишче (или каквато и да е друга продълговата пръчица, която използвате) и навивайте стегнато около нея. Малко преди да стигнете до края на лентичката хартия - когато остане само едно малко ненавито триъгълниче, поставете капчица лепило в неговата среда и донавийте така, че крайчето да залепне от вътрешната си страна. Извадете помощната пръчица, около която сте навивали лентичката от вестник.

Ето че имате своята първа пръчица от вестник. Ще са ви нужни множество такива, които да оплитате една около друга според спецификата на конкретния предмет, към който се стремите.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Чудни вещи за дома, изплетени от вестници

Несравнимо е удоволствието, когато сме се трудили часове над свое произведение и накрая видим финалния, радващ очите, резултат. Още по-хубаво е, когато тази радост може да продължи по-дълго, защото сме сътворили неповторима декорация за дома. Всеки път, когато поглеждаме към нея, можем да се изпълваме с благодарност за търпението и креативността, които са ни дошли на помощ, докато сме я майсторили. Вероятно точно по този начин се чувстват и авторите на тази купичка с капак и висок панер до нея. Купичката е плетена, отвътре е бяла, както е бял и капакът ѝ, я сред външните ѝ стени се прокрадват цветни елементи. Панерът е също плетен и бял. Това, което прави купичката и панерът толкова специални е начинът, по който са изработени. Истината е, че и двете, реално и трите, като броим капакът, са изплетени от вестници. Независимо от на първо четене крехкият материал, съдовете, изплетени от вестници, могат да изненадат с впечатляваща здравина. Не по-малко внимание заслужава и старанието, необходимо за направата им. Всяка пръчица, която виждате по панера и купичката, е отделно създадена от лента, която е изрязана от вестник. Може и да изглежда лесна работа просто да се изрежат и оформят някакви вестникарски тръби, които да служат за основа на плетивото. Едва ли са много обаче тези, които са готови да повторят подобно упражнение десетки, а дори и стотици пъти.