Подредете вещите и се отървете от ненужните

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

След като сте почистили тавана, е време да разчистите съдържанието на помещението. Най-добрият начин да направите това е като прегледате всички вещи, една по една, и отделите време да ги подредите в пластмасови или картонени кутии. Опаковайте подобни предмети заедно и запишете съдържанието на кутията на етикет, за да можете лесно да ги намерите. Това е идеалният момент да преосмислите запазването на вещи, които ненужно заемат място на тавана и още по-лошо - събират прах! Оставете настрана предметите, които вероятно няма да бъдат използвани в бъдеще или не са докосвани от години и решете какво да правите с тях по-нататък.

Можете да дарите използваемите предмети за благотворителност, а износените или счупените да изхвърлите. Въпреки че е разбираемо да искате да задържите повечето вещи от миналото, бъдете реалисти за това от какво наистина се нуждаете и каква полза ще ви донесе, а след това помислете колко повече може да е необходимо на някой друг. Освен това освобождаването от вещите на тавана създава повече пространство за съхранение, което от своя страна ще ви помогне да разчистите дома си като цяло.

Ако в процеса на почистване установите, че покривът ви се нуждае от ремонт, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Свързано:

Съвети за почистване и организиране на тавана