Изпразване на тавана

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

Преди да започнете процеса на почистване, е препоръчително първо да се опитате да изпразните цялото помещение. Това е така, защото празната стая се почиства по-лесно, като същевременно се гарантира, че няма пропуснати места. Със сигурност ще са ви необходими няколко помощни ръце, за да изнесете нещата, съхранявани на тавана, ако обаче помощта не е на ваше разположение, има и друг начин за почистване на тавана.

Алтернативата е да преместите всичко на една страна и да почистите половината от помещението наведнъж. Разбира се, ще трябва да избършете или почистите добре всеки предмет, преди да преместите нещата в току-що почистената страна на стаята.

Запрашените и плесенясали тавани предизвикват алергични реакции и ако останат в това състояние твърде дълго, ще започнат да засягат и други части на дома ви. В зависимост от това кога е бил почистван за последен път, както и от броя на паяците, които са пропълзели вътре и са изплели своите паяжини, таванът ви може да изглежда като сцена от филм на ужасите! Почистването на прах след дълги периоди от време също води до натрупване на допълнителни слоеве дебел прах, който само прахосмукачката няма да отстрани ефективно. Затова се препоръчва ръчно почистване на праха с влажна кърпа.

Започнете да почиствате тавана на помещението и се спускайте надолу по стените, като накрая оставете пода, за да не удвоявате работата си. По време на почистването на паяжините се уверете, че сте се отървали от паяците, за да избегнете незабавното образуване на нови паяжини. Не забравяйте да почистите вентилационните отвори и прозорците, за да постигнете цялостно и дълбоко почистване.

Свързано:

Съвети за почистване и организиране на тавана