Съвети за почистване и организиране на тавана

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

 

Таванът е неразделна част от къщата, в която почти винаги има място за допълнително съхранение! За съжаление собствениците на жилища рядко посещават тавана си, което води до натрупване на прах, влага, мухъл и гниене на дървесината (в случай на дървени греди или складирани мебели). 

Въпреки че повечето тавани са затрупани и разхвърляни, те не са предназначени да бъдат склад за боклуци. За мнозина те са колекция от носталгични спомени - от играчките от собственото ви детство до първия чифт футболни обувки на сина ви или първата кукла Барби на дъщеря ви. А сега си представете, че всички тези красиви спомени седят там, в стая, пълна с прах (а може би дори и с мухъл) през последните няколко месеца или години; това е доста непривлекателно, нали? Е, има само едно нещо, което можете да направите по въпроса - почистете тавана! 

Въпреки че почистването на тавана може да ви се стори непосилно на пръв поглед, има начин да го направите систематично за по-прости и по-добри резултати. Първото нещо, което трябва да направите, обаче, е да се подготвите за почистването.

Свързано:

Съвети за почистване и организиране на тавана