Как NV TOWER променя силуета на София с новаторска архитектура и многофункционалност?

Публикувано на 05/05/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 29/05/2023 | Видяно 4 244 пъти

Запознайте се с NV Tower - кристалното бижу, което обогатява модерния облик на София и добавя изтънченост в нейния характер. В този зашеметяващ и спиращ дъха  проект се съчетават иновативна визия и сложна функционална структура в една хармонична система от идеи и реализации, насочени към съвременния динамичен човек.

NV Tower е повече от сграда - тя е произведение на изкуството, което хармонично се вписва в градския пейзаж на София. Нейният концептуален дизайн е вдъхновен от красотата на природата - от формите на кристалите и планините. Стъклената фасада, елегантни форми и балкони придават на сградата релефен и динамичен вид, който променя своя облик според светлината и ъгъла, от който се наблюдава.

Внимателно обмислен, ултрамодерен и изпълнен с грижа за всеки детайл, проектът NV Tower има целта да бъде най-зелената сграда и един от символичните проекти в столицата, задавайки нови стандарти за удобство, функционалност и ергономия в градския живот.

Удостоена с престижна награда сградата-кристал дава сериозна заявка не само у нас, но и на световната сцена.


Имате жилищен проект, който заслужава внимание? За позициониране в секцията "Жилищни проекти" на MaistorPlus, пишете ни на reklama@maistorplus.com


Концепцията на проекта

Концепцията на  NV Tower отразява динамиката на кристалите и реферира с друга основната дейност на инвеститора Минстрой - минното дело. Кристалите са сложни образувания, които очароват с геометрични линии и цялостна композиция и именно това откриваме в архитектурния профил на сградата. Ето един възможен вариант за преписване на текста с други думи:

В многослойната архитектурна форма на сградата се откриват типичните контури на планината Витоша и нейните високи върхове, които позволяват на високия обем да се включи хармонично в градската среда и да създаде впечатляваща комбинация между човешкото творчество и природата.

Проектът отразява последните тенденции в градоустройството и архитектурата: мултифункционалност, големи общи пространства в разнообразни зони на сградата, изобилно озеленяване на покриви и фасади, архитектурен профил, адаптиран към контекста на околната среда, отвореност на сградата към града на ниво партер. Отговорното планиране и изграждане на проект от такава величина спомага за създаването на високотехнологична и балансирана работна среда, която подпомага и стимулира, повишава задоволството и ефективността и е в синхрон с динамиката на модерния начин на живот.

NV Tower е и пример за устойчиво и иновативно строителство. Сградата използва редица екологични технологии и ще стане дом на 13 000 различни растения и дървета. Така NV Tower ще стане все по-зелена и ще впечатлява не само с блясък, но и с близостта си до природата.

Говорим за сграда, която притежава всичко необходимо, за да бъде наречена истинско архитектурно чудо.


Технически погледнато…

NV Tower се стреми да се впише в околната среда, без да застроява максимално парцела си, като разделя архитектурния си обем на две основни части с различна височина.

На обща застроена площ от 48 000 кв.м. са разпределени офиси, жилища, търговски помещения, ресторант, кафене, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги.

NV Tower предлага 20 000 кв.м. офис площи от клас А, като размерът на етажните плочи варира от 1 000 кв.м. на високите етажи до 2 000 кв.м. на ниските етажи, давайки възможност за гъвкаво обзавеждане на различни видове офис пространства. Светлата височина на офис етажите е 340 см.

С цел създаване на хармонична и мотивираща работна среда, отговаряща на най-съвременните стандарти за устойчивост, в сградата са приложени най-модерни строителни технологии и сградни системи: впечатляващо фасадно решение по уникален проект с троен стъклопакет, модерна отоплителна и вентилационна система, BMS система за управление и мониторинг на процесите в сградата. Сградата ще получи сертификат LEED Gold, глобално признат символ за постигнати стандарти в зелени и устойчиви сгради.


Висока функционалност

NV Tower е разделена на различни зони, които са логично свързани в общата архитектурна концепция и отговарят на идеята за максимално удобство.

На първия етаж се намират централно фоайе с рецепция, кафетерия, медицински център и търговски обекти. Помещенията са светли и просторни, с високи тавани, които придават усещане за лекота и хармония.

На втория етаж са разположени конферентен блок с лоби и конферентна зала, фитнес център,  25-метров плувен басейн с джакузи, модерен СПА център, салон за красота и масажни помещения.

Отиваме на третия етаж, където ни посреща ресторант тип “кантина” за 320 посетители с красива, богато озеленена тераса и голям спортен блок за всички, които държат на здравословния начин на живот и движението.

Офисната част заема етажи от 4-ти до 17-ти, а над тях от 18-ти до 21-ви, включително, се простират жилищните площи, от които се открива красива гледка от птичи поглед.

В трите подземни нива са предвидени 268 паркоместа. Нищо не е пропуснато!


Удобствата

NV Tower е интелигентна и съвременна сграда, която предлага всичко необходимо за пълноценна работна атмосфера, комфортен живот  и разнообразни възможности за свободното време. Споделените пространства и покривните тераси са озеленени с естествена растителност, която създава среда, където интензивно работещият човек може да се наслади на близостта с природата.

Спортен и уелнес център, СПА с различни видове терапии, фитнес зала, 4 спортни зали за групови упражнения, студио за масаж предлагат бърз достъп до различни възможности за спорт и почивка, които допълват динамичното ежедневие. Независимо от това дали живеете или работите тук, винаги ще имате на разположение всичко необходимо.

Разнообразие от търговски обекти ще улесняват Вашето ежедневие. Списъкът е дълъг - започваме с ресторант с тераса и view, кафе с био меню за 60 човека, аптека и продължаваме със салон за красота, химическо чистене и банков клон. Проектът осигурява всички необходими елементи за ежедневието на съвременния човек с активен начин на живот.

Модерен интериор, уникална визия и елегантна атмосфера, с усет и към най-малките детайли ще допринесат за имиджовото позициониране на вашия бизнес. Освен модерни офиси, сградата предоставя и удобен конферентен блок с лоби и зала с капацитет 200 места, с възможност за делене, където да провеждате своите семинари или обучения в непосредствена близост до работното място.

Придвижването между етажите е поверена на "интелигентна" система за вертикална комуникация с няколко групи високоскоростни асансьори - 12 пътнически и 2 товарни. Помислено е и за бързото и безпроблемно движение, така че нищо да не затруднява ежедневието на хората


Световно признание

Сред повече от 600 сгради от цял свят, завършени през 2021 година, NV Tower, българската сграда-кристал, се издига с третото си място в престижния конкурс Emporis Skyscraper Award. Тази награда е символ на архитектурното съвършенство и се раздава от международно жури от експерти, които оценяват дизайна и функционалността на високите сгради. За първи път в историята на конкурса, сграда от България попада в топ 10 и дори в топ 3 на класацията.

NV Tower е сграда, която демонстрира високо ниво на архитектурно майсторство и иновативност. Вдъхновена от природата и в хармонична симбиоза с нея, тя е знак за високите стандарти и визията на инвеститора Минстрой. NV Tower е сграда, която привлича напълно заслужено вниманието и остава в сърцето на всеки докоснал се до нея дори само веднъж.


Тагове:

жилище

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта

Нов проект