Уникални китари от стари дъски за скейтборд

Публикувано на 07/09/2015 от Виктория Маринова | Видяно 3 573 пъти

Много често хобитата ни имат потенциал да се превърнат в наша професия или собствен бизнес, стига да инвестираме достатъчно време и усилия в тях. Отдадени на идеята, че няма твърде големи мечти, днес ще ви представим една история, която ще ви мотивира да сбъднете и своите творчески планове! Проследете създаването на тези неповторими китари от стари скейтборди, а за всички въпроси, свързани с изпълнението на вашия дизайнерски проект, се допитайте до водещите специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Скейтбордът и музиката вдъхновяват един изумителен продукт

Иновативното мислене не познава граници и работата на Ник Пурфард е неоспоримото доказателство за това. Когато преди няколко години започва да свири на китара и да кара скейтборд след училище, той дори не предполага, че обединени, тези две занимания могат да създадат един наистина неповторим продукт.

Виж още: Невероятни преспапиета, вдъхновени от природата


След тежка травма Ник се захваща с дърводелство

Четири години преди да създаде собствена компания в Сан Франциско, Ник преживява травма, която го лишава от удоволствието да се качи на скейтборда в следващите няколко месеца. Вместо да стои със скръстени ръце, 18 годишното момче решава да се усвои на дърводелския занаят. Първите му изделия са обикновени столове и масички, работата по които обаче, му дава необходимите умения, за да комбинира хобитата си в една страхотна идея!


Няколко месеца упорито проучване го делят от успеха

Така през 2010г. той превръща прашната купчина стари скейтборди, събиращи прах в гаража му, в уникална китара. Тя обаче не е дело на щастлива случайност, а на няколко месеца задълбочено проучване, на база на което той разработва проекта си.


Всяка китара е изцяло ръчна изработка

Постепенно младият талант развива своите умения и познания, превръщайки все повече стари и ожулени дъски в качествени китари с неподражаем дизайн. Впечатляващото на този проект е, че направата на всяка китара отнема около 20 часа, като всеки неин детайл е изцяло ръчна изработка.


За една китара могат да бъдат използвани от 3 до 50 скейтборда

За създаването на китарите Ник не разчита на нови скейтборди и други материали, а използва само износени и счупени дъски. В името на перфектния резултат за изработката на една китара могат да му бъдат необходими от едва 3-4 до цели 50 скейтборда, в зависимост от това каква е представата му за крайния продукт.


Зад всяка счупена дъска има интересна история

Всяко негово произведение е напълно уникално, изисква сериозна отдаденост и време за обмисляне на елементите, затова не е изненадващо, че Ник Пурфард търси история зад всяка счупена дъска. Той се опитва да съхрани автентичността й, като същевременно я прекрои в нещо ново, което да пасва на характера и предпочитанията на клиента.


Китара, специално създадена за Айрън Мейдън

Десетки часове, прекарани във внимателно изследване на снимки, стотици пъти гледане на едни и същи видеоклипове и щипка вдъхновение – всичко това стои зад едно от най-големите постижения на младия талант, а именно изработката на китара специално за Стийв Харис от известната метъл банда Айрън Мейдън.

Виж още: Изцяло екологична и рециклируема българска пейка


Продуктът се отличава не само с дизайн, но и с качество

Подобно занимание несъмнено изисква огромна отдаденост и отношение към всеки малък детайл. Именно в това се крие тайната на успеха на този проект – той не просто намира ново приложение на счупените скейтборди, а създава музикален инструмент, отличаващ се с качество, което по нищо не отстъпва на невероятния му външен вид.


Цената на китарите започва от 2000 долара

За направата на тези уникални китари, Ник е превърнал гаража си в същинска работилница, в която можем да го открием от сутрин до вечер. Постепенно интересното му занимание прераства в собствен бизнес, като цената на китарите днес започва от 2000 долара нагоре.


Поетапна обработка на материала

За целта той създава стабилна основа, като внимателно обработва всеки дървен пласт, подлага корпуса на прецизно шлифоване, а след това преминава към създаването и на подходящ гриф и глава за инструмента.


Многообразие от форми и нюанси

Уникалният характер на всяка от китарите е забележим още на пръв поглед. Те се отличават с разнообразни форми, цветове и детайли, което ги прави още по-популярни и предпочитани от много музиканти днес.


Удоволствието от това да направиш старото - ново

Макар работата с използвани материали да е много по-трудоемка, младият творец не прави компромиси и категорично отказва да посегне към необработената дървесина. Той смята, че дори от скейтборди, създадени от не особено качествено дърво, могат да станат прекрасни китари, стига да претърпят известна обработка.

Виж още: Как би изглеждал Париж през 2050г. според Винсент Калебаут


Споделете с нас смелите си творчески идеи

Тази невероятна история със сигурност е провокирала креативната ви страна, затова не губете време, а запретнете ръкави и сбъднете творческите си мечти! Споделете с нас своите идеи, а защо не и готовите резултати, а ако срещнете някакви трудности, не забравяте да се обърнете към нашите опитни специалисти. От техните експертни съвети и съдействие ви дели само една безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта