Изумителни скулптури в аквариум творят нова реалност

Публикувано на 17/02/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 338 пъти

Какво си представяте, когато чуете за аквариум - малко камъчета по дъното, малко растителност и няколко златни рибки. Германската скулпторка Мариеле Нойдекер ще ви убеди, че в аквариума може да има много повече, дори цял един свят, затворен зад петте стени.

Ако този текст идва тъкмо в момента, когато сте решили да разкрасите дневната си с аквариум, но се чудите как да оформите най-добре къта, добра идея е да потърсите консултация от интериорен дизайнер.


Нови измерения на изображението

Мариеле Нойдекер е родена през 1965 г. в Дюселдорф, но от 2001 г. живее в Бристол, Великобритания. Творбите на живота й са инсталации, поставени в аквариуми, които съживяват двуизмерния образ, превръщайки го в 3D-изображение.

Вижте още: Как би изглеждал Париж през 2050 г. според Винсент Калебаут


Целият свят в един аквариум

Вдъхновението си Нойдекер черпи от заобикалящия ни свят. Тя поставя фокуса си върху величието на природата. Всеки аквариум изглежда като хармонична, реално функционираща микросистема, където всичко си е на мястото - няма нищо излишно и нищо не липсва.


Хармония от различни техники

За да придаде живот на своите творби, Мариеле Нойдекер използва различни техники - скулптура, фотография, рисуване. Всеки аквариум изисква изключително търпение, задълбочени познания по биология и огромно количество талант в областта на фотографията, дизайна и рисуването.


Материали, които изглеждат като живи

Всеки аквариум представлява вълнуващо взаимодействие между химия и скулптура, което ражда удивителни триизмерни образи. Основата на всяка творба са снимки или рисунки, скулптури от фибро стъкло. Те са потопени изцяло във вода. Тъй като в много от инсталациите й плуват истински рибки, Нойдекер съобразява какви материали да използва, за да остане водата невредима.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Път към човешката душа

Опитите да се достигне величието на природата не са самоцелни. Основната идея на Нойдекер е, че човек също е част от божествената красота на заобикалящия го свят. Пред медиите през 2009 г. германката коментира, че в много от творбите й има психологически мотив, а част от скулптурите й изобразяват човешката душа.

Няма как никой да остане равнодушен пред красотата на изкуството. Ако произведенията на Нойдекер са ви вдъхновили да внесете в дома си щрих от това или подобно творение, може да потърсите изпълнител на идеите си сред интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. На сайта ще откриете профил с представянето им и рейтинг от предишни проекти. Ако искате да изберете своя специалист въз основа на условията, които ви предлага, не се колебайте да заявите проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта