Ефектни градински декорации с изкуствени цветя

Публикувано на 12/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 12 776 пъти

Това ще придаде завършен вид на градината. Всеки знае колко усилия коства отглеждането на едно здраво дръвче или буен храст - редовно подрязване, поливане, торене, обезпаразитяване и какво ли още не. За щастие, се продават прекрасни декоративни дръвчета, които само чакат да бъдат поставени в красива саксия. Можете да вземете дори такова с малки симпатични лимони по него и да предизвикате възхищение у съседите.


Внесете доза романтика с цветна арка

Красивите арки, изкусно украсени с цветя, не са предназначени само за сватбени тържества. Също толкова романтично би изглеждало и във вашия двор това произведение на изкуството. Ако не можете да намерите подходяща арка, декорирайте беседката, а защо не и сами да изградите "цветна стена" с помощта на палети. Подходящите растения, които ще ви помогнат с тази задача, са изкуствените бръшлян и вигна каракала, които се произвеждат от достатъчно еластични материали, за да боравите с тях спокойно.

Вижте още: Пътеките в двора


Ефектни градински декорации с изкуствени цветя

Ефектно озеленената градина внася живот, създава усещане за връзка с природата. Липсата на време и средства за поддръжка не означава непременно, че трябва да се откажете от идеята за такова цветно кътче, което да ви зарежда с позитивна енергия. Предлагаме ви няколко начина да го постигнете с помощта на изкуствени цветя. Те могат да изглеждат страхотно, а и са наистина достъпни. Ако искате да комбинирате някои от идеите, включващи изкуствени цветя с естествена растителност, можете да се обърнете към ландшафтен специалист, които ще ви дадат ценни насоки.


Защо изкуствените цветя са добър избор за градината?

Поддържането на красива и приветлива градина е задача с повишена трудност за работещите хора. Ако нямате възможност да отделяте ценно време за поливане, пресаждане и торене, изкуствените цветя са чудесен избор, благодарение на който ще имате райско кътче с минимум усилия. Те са евтини, не изискват вода и специални препарати, съответно няма и да имате проблеми с различни видове насекоми. Освен това, можете да променяте визията на градината по всяко време.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Създайте градина с цвят и настроение

Всички запалени градинари в един момент са се озовавали в неприятната ситуация, когато някое цвете просто не иска да цъфне. С изкуствените цветя обаче никога няма да имате този проблем. Затова развихрете въображението си и се снабдете с красиво обагрени растения. Старайте се да изглеждат максимално реалистични, като внимавате най-вече за нюансите на зелено.


Грижете се за вашите изкуствени цветя

Макар да не изискват никакви грижи в сравнение с естествените растения, те също имат нужда от малко внимание. Заложете на изработките от качествени пластмаса и плат, които няма да избелеят след няколко по-слънчеви дни. След дъжд винаги забърсвайте листата, тъй като понякога дъждовните капки с по-голяма киселинност разяждат материалите. Наслаждавайте се от сърце на вашата приказна и икономична градина!

Ако и вие искате да превърнете пространството около къщата или вилата си в красив оазис, не се колебайте да се свържете със специалистите по озеленяване, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да получите различни оферти, както и мнения на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
11 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта